Pagini

16 februarie 2012

Ski şi snowboarding în Poiana Făgeţel(12 februarie 2012)

Locaţia: Poiana Făgeţel (Vf. Miroslava-1605 m) din Munţii Bârgăului

Participanţi: Mihai, Cosmina, NoNi Şi Subsemnatul

Fotografii: Subsemnatul

 Foto 1.

Poiana Făgeţel este situată pe versantul vestic al Miroslavei, zis şi Oala sau Gogoaşa, al doilea vârf ca mărime din lanţul muntos al Munţilor Bârgăului. Poiana oferă atât vara cât şi iarna diverse privelişti şi activităţi care să îţi aducă în suflet spiritul aventurier. 

O descriere mai amănunţită despre traseul urmat puteţi găsii accesând linkul de mai jos. Acelaşi traseu l-am urmat şi în această tură. 

Foto 2.

Dacă la început doar eu şi cu Mihai am pornit cu gândul la o zi de schi în această Poiană pe traseu drumul nostru s-a intersectat cu alţi doi împătimiţi ai sportului alb cu care ne-am petrecut mai toată ziua. Noi pe schiuri ei cu placa, ziua s-a vrut a fi una specială, cu mult soare şi poftă de tăvăleală.

 Foto 3. luăm altitudine

Zilele geroase din ultima vreme au făcut ca zăpada să se transforme într-o crustă care la suprafaţă era îngheţată, nu prea bună pentru un schi de vis. Nu ne lăsăm intimidaţi şi abia aşteptăm coborârea care ne aşteaptă de îndată ce reuşim să ajungem în poiană. Până să ajungem sus am avut de furcă şi cu zăpadă care depăşea pe alocuri peste un metru, o zăpadă afânată care ori cât ai vrea nu poţi să eviţi ceea ce se vede în Foto 4.  

 Foto 4. am dat de greu

 
Foto 5. Partea estică a Munţilor Bârgăului

Foto 6. la drum

Foto 7. 

Decidem să urcăm până aproape de vârf nu numai pentru a ne bucura din plin de coborâre ci şi pentru minunatele privelişti înspre Rodnei cu Valea Blaznei şi Ineu, Ţibleş şi Suhard cu vârful Omul. Ajunşi la punctul propus şi după ce ne delectăm cu câteva poze ne pregătim fiecare în felul lui pentru coborâre.

Foto 8. SkateBanana

Foto 9. termos, beţe, schi etc

Foto 10. ski în Poiana Făgeţel

După ce ne mai prostim care cum prin poiană ne grupăm şi ne hotărâm că ar fi cazul să pornim înspre maşină ca nu cumva să ne apuce seara. Din poiană şi până la maşină am coborât unii mai cu o trântă, alţii mai cu o pauză, însă până la urmă ajunşi la maşină ne-am dat seama că tot urcuşul de circa 2 ore şi ceva s-a meritat pe deplin.

Foto 11. Poiana Făgeţel

Foto 12. hai la încă o tură

Foto 13. El

Foto 13. Snowboarding  în Poiana Făgeţel

Foto 14.

Foto 15. de final

Pentru iubitorii de schi şi nu numai Poaiana Făgeţel  este drumul perfect spre maturizarea omului alături de mama natură care ne încântă privirile în orice clipă a vietii noastre cu condiţia ca noi să ne purtăm exemplar faţă de aceasta, respectând un gând de-al meu, “Muntele, un prieten la înălţime!”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu