Pagini

24 aprilie 2014

De Sfintele Pasti pe munte (20-21 aprilie 2014)

Duminica in prima zi a Sfintelor Pasti dupa ce de dimineata am participat la slujba asa cum obisnuiesc in fiecare an, dupamasa impreuna cu Pop Cristi si Cioanca Alin hotaram sa facem un circuit cu bicicletele, circuit care la sfarsit a insumat nu mai putin de 61 de km.

Traseul parcurs: Prundu Bargaului - Muresenii Bargaului - Capu Dealului - D.F Sandroaia - Dealul Orb - Poiana Ciungii - Valea lui Toader - D.F Izvorul Lung - Sat Mita - D.F Blaju - Vf. Arinis - Muresenii Bargaului - Prundu Bargaului

Traseul este marcat de la intrarea pe D.F Sandroaia cu, cruce rosie care se intersecteaza cu triunghi rosu pe D.F Izvoru Lung pana in satul Mita.

Traseul parcurs

Cum aparatul l-am uitat acasa aceasta prima postare este lipsita de prea multe fotografii. O sa mai repet traseul si atunci o sa va incant cu cateva cadre.
Traseul poate fi parcurs linistit intr-o zi si este un traseu destul de tehnic in special la urcare. Ar fi de preferat pentru cei cu mai putina experienta sa il parcurgeti dupa o saptamana de seceta. Pe noroi este destul de solicitant mai ales dupa cateva ploi zdravene. Noi am avut parte de ceva noroi cat sa ne facem tare frumosi.

Alte cateva poze:

 Cioanca Alin

 Pop Cristian

 prin Poiana Ciungii, defrisari masive


A doua zi a Sfintelor Pasti cand pe Valea Bargaului si nu numai se pastreaza obiceiul stramosesc a udatului fetelor hotarasc ca o urcare pe Vf. Heniu e binevenita. Colegi de tura mi-au fost: Cristian Pop, Romi, Patricia Lorintiu si Ioana Popandron careia ii este dedicata tura.

Ture pe Heniu am tot facut. Acest circuit l-am mai parcurs de alte cateva ori dar pentru mine Heniu ramane acelasi munte salbatic pe care l-am gasit inca de la prima tura. 

Traseul nu este marcat. 

Traseul ales a fost (vezi şi harta de mai jos): 17 km cu diferenta de nivel cumulata de 1300 m
La urcare: centrul comunei Prundu-Bârgăului - Secu II – La Doline – Poiana lui Arghil – pe sub Muncel pe curba de nivel – Vf. Heniu Mare - timp parcurgere 3-4 ore
La coborâre: Vf. Heniu Mare – pe sub cablurile telecabinei – pe cursul râului Secu – baza releu – Secu I - centrul comunei Prundu-Bârgăului - timp parcurgere 2-3 ore


 Foto 1. Traseul parcurs

 Foto 2. Valea Bargaului 

 Foto 3. Prundu Bargaului

 Foto 4. Valea Strajii

 Foto 5. cautand vara

Foto 6. un ultim efort

 Foto 7. branduse cat vezi cu ochii


 Foto 8. cica asa stau divele:))

 Foto 9. ce bine e intre doua flori



 Foto 10. Parcul National Muntii Rodnei


Tineti Aproape!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu