Pagini

6 iunie 2015

Cu MTB-ul prin Muntii Bargaului (01 iunie 2015)

A doua zi de Rusalii, luni, a fost zi libera si de asemenea de 1 iunie se sarbatoreste si ziua copilului asa ca impreuna cu Corneliu Moldovan croim un traseu cu ajutorul GoogleEarth pe partea nordica a Muntilor Bargaului. (vezi Foto 1)

Traseul pentru noi porneste din Prundu Bargaului si strabate DN17 pana in Josenii Bargaului unde ne intalnim si cu ceilati doi prieteni de tura, Cristian Zaharie si Cristian Pop.

Din Joseni lasam soseaua principala si ne croim drum pe Stramba, drum care face legatura intre Valea Bargaului si Valea Ilvelor (Josenii Bargaului-Ilva Mica)

La Manastirea Stramba facem un popas mai lung unde avem ocazia sa ascultam un mini-concert de toaca si clopot. Slujba era in plina desfasurare asa ca dupa ce ne tragem sufletele la drum. Pana in pas urcarea nu ne  creeaza probleme si de asemenea nici coborarea.

Foto 1. traseul



Dupa ce terminam coborarea, conform planului nostru trebuia sa facem o bucla care sa se incheie la pastravaria Stramba. Pentru inceput mai inaintam aproximativ un km din dreptul drumului ce duce la pastravarie, tinem drumul ce duce inspre Ilva Mica, dupa care facem dreapta, traversam un pod dezafectat si o luam incetu la deal pe un drum bolovanos.
La o casa zarim un nene pe care il intrebam daca acest drum face parte din planul nostru. Nenea tare dezorientat ne raspunde cum poate si ne incurajeaza intr-un stil propriu, cum numai oamenii de la sate o fac, mai ales cand vad patru nebuni impingand la bite.


Ne continuam drumul cand pe biciclete, cand pe langa. Caldura maxima, apa putina asa ca simtim din plin oboseala ce se aduna.  Mancare ne-am pus foarte putina iar de apa numa nu dam.
Tinem drumul si incercam sa ne dam seama cam cat am mai avea pana culme. Mult nu mai avem si dupa ce dam de apa, in sfarsit, dam si de semnal la telefon si astfel GPS-ul ne localizeaza. In sfarsit respiram usurati cand ne dam seama ca suntem pe un drum care duce la drumul cel bun, chiar daca am deviat putin de la traseul initial. Pana la urma toate drumurile duc la un singur drum.
Si uite asa ne revine zambetul, Privelistea de vis asa ca sa ne odihnim putin. Dupa cum spunea Corneliu: mai mult stam pe terasa decat in mijlocul naturii:))


Orice urcare are si o coborare mult asteptata si pentru care s-a meritat tot efortul. Dupa cum v-am spus bucla urma sa o incheiem la pastravarie. De aici si pana acasa urmam acelasi traseu, traversam pasul Stramba si cei 5 km de DN17 din Josenii Bargaului pana in Prundu Bargaului, unde bineinteles ne rasfatam cu o bericica.

O tura de 45 de km pe care v-o recomand. Are de toate. Daca nu ma credeti va las pe voi sa va convingeti.



2 comentarii:

  1. Noi am făcut în toamnă aproximativ acelaşi traseu, dar în sens invers pe bucla respectivă, fără push-bike :) .

    RăspundețiȘtergere
  2. Intradevar in sens invers scapi de push bike...doar ca pe coborare pune ceva probleme celor mai putini experimentati.....a fost ok chiar daca am impins nu foarte mult la bita..

    RăspundețiȘtergere